359Logo2023

Най-очакваното събитие – “359 Hip-Hop Awards” ще се проведе на 23 Март 2023

За 11-та поредна година 359 Hip-Hop ще раздаде своите звездни статуетки, а за финал на церемонията организаторите обещават грандиозен концерт с над 20 артиста и най-доброто от българската хип-хоп ъндърграунд и мейнстрийм сцена. Водещи на бляскавото събитие тази година ще са Део и DJ Cass.

Нова иновативна дестинация е една от многото изненади

Хип-хоп наградите на България ще се проведат в огромно цирково шапито, изработено специално по поръчка за събитието с височина над 15 метра  и над 1 400 места. Новата и независима локация ще  предложи на гостите грандиозно шоу,  ефекти и невероятна атмосфера.

Категории и Номинации

На 23 Март 2023 ще разберем кои са печелившите в 16-те категории на 359 Hip-Hop Awards.  Във всяка една категория са номинирани по 5 имена.


Номинациите се изготвят на база на строго следени критерии, базирани на реакциите и популярността сред аудиторията – изчислена на база  количествени данни.  Определящо е и качественото, разпознаваемо съдържание.

Основните критерии включват: гледания и разпознаваемост, музикална и видео продукция през годината, позиция и ротации в музикални тв, радио и онлайн класации, онлайн гледания, присъствие в седмичната класация Бг топ 10 на 359hiphop.com, която отново, както и самите награди се определя от гласовете на феновете.

Тъй като 359 Hip-Hop цени всеки един свой фен и уважава всеки един творец,  в следващите редове изброяваме критериите за номиниране в някой от основните категории на единствените хип-хоп награди в България:

В категорията “Рапър на годината” върху номинациите (освен вече изброените критерии по-горе) влияе и: промотирането на изпълнителя чрез  мърчандайзинг,  музикални участия, присъствието на артиста в различни кампании и дейности през годината, които оказват влияние на неговата популярност и разпознаваемост от широката аудитория. Гледаемост и интерес на аудиторията към творчеството. Лирика, сценично поведение и принос към музикалната сцена също са сред критериите при избор на 5-те имена за номинациите за “Рапър” и “МС”.

 

В категорията “Песен на годината”  номинираните се определят от гледаемостта и широката разпознаваемост на песента. Например тази година в категорията e номиниран хита на “7 Дни” на Молец – благодарение на  достигнатите 5,274,521 гледания и широка популярност и одобрение на аудиторията.

Други важни критерии са песента да присъства поне в две национални класации в радио и телевизия и отново задължително да е била част от интереса на зрителите, присъствайки в седмичната класация  Бг топ 10 на 359hiphop.com

При албумите, критериите за избор на 5-те заглавия в номинациите включват:  популярността на заглавието сред аудиторията, продажбите, реализираните видео клипове към песни от албума, концертни и клубни участия през годината – осъществени с цел промотиране на албума, отразяване в медиите и разбира се присъствието на песни от албума в зрителската класация  Бг топ 10 на 359hiphop.com

Голяма част от изброените критерии се прилагат и в останалите категории като при Трап артист/група се взима предвид и разпознаваемостта на стила. При категориите за R&B мъж/жена се включва и критерии – “Предпочитан изпълнител  за участие в колаборации”.

Разбира се, грижейки се за цялостно уважение на хип-хоп сцената в България, 359 Hip-Hop разделят категориите за бийтмейкър и видео клип на две под категории, съответно за мейнстрийм и ъндърграунд сцената у нас, давайки шанс за по-голяма популярност на ъндърграунд сцената, която е дом на много млади таланти.

Критериите за определяне на номинираните в категория Бийтмейкър (Мейнстрийм) включват създаването на качествена авторска музикална продукция през годината, успешна  реализация на проекти с артисти, добили висока популярност, брой сингли реализирани в тв и радио класации, брой на изпълнители и лейбъли, с които е работил. При Бийтмейкър (Ъндърграунд) се взима предвид успешната  реализация и гледаемост на проекти с артисти от ъндърграунд сцената, а и отново броят на изпълнители и лейбъли, с които е работил, както и при всички останали категории и тук присъства участието в седмичната класация Бг топ 10 на 359hiphop.com, която се определя на база на зрителски вот.

 

При клиповете, за мейнстрийм номинациите се взимат предвид online гледания, ротации, участие в класации, креативност, атрактивност на цялостния аудио-визуален проект. За ъндърграунд клиповете номинациите се определят предимно от оnline гледания, присъствие в седмичната класация Бг топ 10 на 359hiphop.com и отново от креативността, атрактивността и реализацията на аудио-визуалния проект.

Режисьорите се определят на база: най-ефектни клипове, онлайн гледания, иноваторско виждане, авторски възглед и решение, популярност.

В категорията “Колаборация” основни критерии са: атрактивността на комбинацията от стил и музика с участието на двама или повече хип-хоп артист/и, общи концертни и клубни участия, позиция и време в музикални класации , онлайн гледания, присъствие в седмичната зрителска класация Бг топ 10 на 359hiphop.com

В категорията “Дебют” номинираните се определят на база: категоричен пробив през годината, кариерно развитие за периода, общо представяне и разпознаване от аудиторията. Успешно реализиране на цялостен аудио-визуален проект и както във всяка една категория – критерии е и  присъствие в седмичната зрителска класация Бг топ 10 на 359hiphop.com

 

Тази година 359 Hip-Hop Awards добавят  нова категория – “Лирика/Текст на годината”, критерии при определянето на номинациите там са гледания, разпознаваемост на лириката, креативност, съдържание, послание.

Гласуване и победители
Церемонията по награждаване ще се проведе на 23 Март 2023, победителите на “359 Hip-Hop Awards” се определят от зрителския вот. Всеки потребител може да гласува свободно за всички или само за избрани категории от един IP адрес. След изпращане софтуерът блокира IP адреса на гласувалия и следи за опити за повторно гласуване. При опит за манипулация на вота през proxy сайтове, подадените гласове от подобни референти се анулират автоматично. Допълнително се следи за гласуване динамични IP адреси от една и съща мрежа на един и същи доставчик. При установяване на злоупотреба получените гласове се анулират автоматично.
Гласуването става само и единствено на: https://359awards.com/
Гласуването е активно до 20 март!

Имената на номинираните във всички категории може да разгледате подробно на сайта на наградите –https://359awards.com/

359 Hip-Hop са верни на традицията – победителите  в съответните категории ще се определят от вота на зрителите на 359 TV. Те ще могат да гласуват за своя фаворит на сайта на https://359awards.com/

Очаквайте още детайли около най-очакваното хип-хоп събитие.
Очаквайте допълнителна информация за продажбата на билети и точното място на събитието на  https://359awards.com/

  • CODE MEDIA GROUP e компанията, която превърна 359hiphop.com в най-успешния сайт за хип-хоп култура през последните 15 години
  • 359 Hip-Hop AWARDS -единствените български хип-хоп награди,

се радват на голям зрителски и медиен интерес.

  • Организирали сме участията в България на най-големите имена от световната хип-хоп сцена като: DMX, Rick Ross, Ciara, Waka Flocka Flame, Redman, Xzibit, Sisqo, Coolio, Ja Rule M.O.P., NLE Choppa и др.